Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του με παραδοσιακές εκδηλώσεις το πανηγύρι Αιγινίου - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
30 Αυγούστου 2019

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του με παραδοσιακές εκδηλώσεις το πανηγύρι Αιγινίου

«Στροφή» στην παράδοση θα κάνουν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνονται, τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα λειτουργίας της 93ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί επίσημα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, την τιμητική της έχει η «Μουσική της Μακεδονίας μας», την οποία έχει αναλάβει να παρουσιάσει παραδοσιακό συγκρότημα με χάλκινα και κλαρίνο.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης θα μπορέσουν να κάνουν ένα «Ταξίδι στη Δημοτική μας Παράδοση», σε μία εκδήλωση που θα συμμετέχουν το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου, η Κατερίνα Δούκα (τραγούδι), ο Γιάννης Τομπρίδης (γκάιντα) και ο Πάνος Ζικίδης (γκάιντα – ακορντεόν).

Τέλος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει αφιέρωμα στον Πόντο με παραδοσιακό συγκρότημα ποντιακής μουσικής. Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9:30 μ.μ. και θα γίνονται στην πλατεία του χώρου της εμποροπανήγυρης.

Τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην είσοδο της εμποροπανήγυρης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουσμαλή.

Εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή
Η μορφή και η οργάνωση των εκδηλώσεων αποφασίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επερχόμενη Δημοτική Αρχή του Ανέστη Μανώλα και την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παππάς.

Να θυμίσουμε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα τέλη Ιουλίου, ψηφίστηκε η διαγραφή ποσού 11.000€ από τον προϋπολογισμό, που προβλεπόταν για τις εκδηλώσεις αυτές. Η εισήγηση της επιτροπής Εμποροπανήγυρης, ήταν πως δεν επιθυμεί να διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις φέτος.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε αρνητική κριτική για το κόστος, την ποιότητα και τη χρησιμότητα αυτών των εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα υπήρχε και μία ανησυχία μήπως η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων επηρεάσει τη συνολική διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μειώσει το κόστος και να αλλάξει μορφή στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης, η οποία ξεκινά λίγες ημέρες μετά την εγκατάστασή της στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

Σε αναμονή της διαδικτυακής εφαρμογής

Την παρακάτω εικόνα αντικρίζει όποιος επισκεφθεί, σήμερα, την ηλεκτρονική διεύθυνση panigiri-aiginiou.gr, όπου σε λίγες ημέρες αναμένεται να είναι λειτουργική η διαδικτυακή εφαρμογή της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Δήμου θα κοστίσει 24.800€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...