Η συμβουλή για νοστιμότερο στήθος κοτόπουλου - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking



18 Μαΐου 2020

Η συμβουλή για νοστιμότερο στήθος κοτόπουλου

Ένα από αυτά τα μικρά παραλειπόμενα που μας κάνουν καλύτερους στην κουζίνα μοιράζεται μαζί μας η επαγγελματίας Rita Lobo της Cozinha Prática.

Η Lobo αγαπά ιδιαίτερα το ψητό κοτόπουλο και ισχυρίζεται πως όλα έχουν να κάνουν με τους χυμούς και την υγρασία του.

Γι’ αυτό και πρώτα απ’ όλα ισχυρίζεται πως δεν το τρυπάμε ποτέ με το πιρούνι μας! Αν και δεν είναι αυτή η συμβουλή της.

Αλλά το γεγονός ότι η ίδια το αφήνει να μουλιάσει μέσα σε έναν ζωμό που φτιάχνει μόνη της. Ο ζωμός λειτουργεί ως «ορός», όπως λέει, που ενυδατώνει το στήθος κοτόπουλου και του χαρίζει νόστιμα ζουμιά.

Πώς φτιάχνει τον θαυματουργό ζωμό της; «Για κάθε κομμάτι κοτόπουλου, χρησιμοποίησε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη και τα καρυκεύματα που προτιμάς. Και μετά κάλυψέ το με νερό».

Εκεί θα το αφήσουμε να μουλιάσει για ένα 20λεπτο. Εκτός ψυγείου πάντα. «Ξέπλυνέ το καλά με νερό πριν το ψήσιμο», μας λέει, «αλλιώς θα βγει αρκετά αλμυρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή